BU BELÇİKA AÇILIMI...






BöYLE BİR KÖY DOLOMIT'LERDE VAR. GALAGENOVA EKİBİ HER YIL AGUSTOSTA ORDAKİ TÜRK FESTİVALİNE KATILIYOR. ONLARIN HİKAYESİDE YARALI BİR YENİÇERİNİN ONLARA SIGINMASIYLA BAŞLIYOR.

Hiçbir Türk'ün yaşamadığı ancak herkesin kendisini Türk 'hissettiği' Belçika'nın Faymonville köyünde festivaller düzenleniyor.
Kendilerini asırlardır "Türk" olarak adlandıran Belçikalı köylüler, geleneksel olarak Türk giysi ve bayraklarıyla karnaval korteji oluşturuyorlar.
Faymonville köyünde hiçbir zaman, hiçbir Türk'ün yaşamadığını belirten köylüler, kendilerine asırlardır "Türkler" dendiğini, "Türk Köyü"nün insanları olduklarını söylüyor, kendilerini "Faymonville Türkleri" olarak tanıtıyorlar.
Faymonville köylülerinin, Haçlı Seferleri'ne katılmayı ve Türklere karşı savaşmayı reddettikleri için "Türk" olarak adlandırıldıkları da rivayetler arasında

Fotoğraflarda görüldüğü gibi gerçekten bizim gibiler hemde belçika'da..Sanki bizden daha mutlu bir Türkiye oluştururlardı gibi geldi bana,onlar aynı dili konuşmuyorlar bile ama aynı duyguları paylaşabiliyorlar.Biz ise aynı dili konuşup,aynı havayı soluduğumuz halde,aynı corafyanın insanı olduğumuz halde birbirimize giriyoruz..ve bölünmeye çalışıyoruz.Ülkemizi birbirine düşürmeye çalışan dış güçler nasıl olmuşda bu küçük belçika'nın türk köyünü (türk hisseden insanlarını) görememişler ve asırlardır bölmemişler anlamadım :)
Şimdi bi açılımdır koptu gidiyor..Bakalım işin sonu nereye varır iyi mi olur? kötü mü olur ?bilemiyorum çünkü artık bu işinde suyu çıktı bu memlekette bir vatana sığamadık,bir vatana sahip çıkamadık,yalanlara kanıp durduk,gaza gelip durduk,herkes en nihayetinde İNSAN ama ne olduğumuzu bile unutur olduk...Buda bize belçika'dan açılım olsun..Hayırlı olsun..

Yorumlar

  1. Harika yaklaşımlar... Harika düşünceler.. Senin dediğin gibi insan olduğumuzu unuttuk dahası canlılardan sadece insanların düşünebildiğinide unuttuk... Tebrik ederim.. Herkesin en az senin kadar duyarlı olmasını umuyorum...

    YanıtlaSil
  2. Evet kardeşim fizikte bir kural vardır herhangi bişey çok genişler büyürse patlar ve deforme olur biz türkiyenin türkleri de neredeyse 80 milyona dayandık aynı coğrafyada kalabalıklaştıkça yakınlasacak gibi duruyor ama herkes bırbırınden uzklastı ve bu yetmezmıs gıbı bu surecı hızlandıracak girişimler yapıldı çoğu dış odaklı tabiki çünki pek çok kısının bu ulkeden rant sağladığı aşikar buda ortalığı karıstırmaktan geçiyor o kücük köye gelince ... oradan rant sağlanacak bısey olmadığı için kimsede orada insanları bırbırınden uzaklastırmak için çaba sarfetmiyor en az onun kadar onemlı olan bır etkende başta bahsettiğim fizik kuralı o köy yeterince genişlememiş
    kürt açılımının yapılıyor olması ayrımcılığın oldunu ispatlıyor benim kürt türk diye alemimimde bi ayırım olmadığından açılacak saçılacak bı durumumda yok benim için turk vatandası dıye bı olay var kürdüyle lazıyla problemım yok pkk ile problemim var bi açılım yapılacaksa onun hakkında yapılmalı hiç bir şekilde taviz vermiyoruz pkk muhatap değildir dusmanımızdır diye hukumetin bu acılımının içeriğini bilmediğim içinde tam olarak yorum yapamıyorum hersey acığa kavusunca devam ederim bu ülkenin şeffaf davranan bir iktidara ve herşeyı doğru yanlıs elestiren muhalefet yerine çözum onerılerı ureten muhalefete hepsinden once özüne bağlı kalmaya ihtiyacı var diye dusunuyorum.

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler yorumuzunuz için özüne bağlı kalmak için bu milletin özünü benimsemesi lazım,,hergeçen gün değişen güncel popüler kültür'ün oluşturduğu 'kültürü' benimseyen bir gençliktende nekadar iş çıkar bilemem.Ama herzaman umut vardır.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

OSINT*AÇIK KAYNAK İSTİHBARATI’NA GİRİŞ VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ

Open Source Intellıgence (OSINT)FRAMEWORK/ Açık Kaynak İstihbaratı

AY'IN FİLMİ III ''CONTACT ''