BURDA ÇALIŞMA HEVESİ VAR











Burası dünyanın en büyük şirketlerinden birisinin ofisi...
Ancak ofisten çok büyükler için bir oyun parkını andırıyor.
İşten mi bunaldılar -ki bu pek mümkün görünmüyor- yüzme havuzunda bir iki kulaç atınca ne stres kalıyor, ne de dert...
Uyku salonuna geçiyorlar. Akvaryuma baka baka uyuyorlar.

Beyin fırtınası yapmak için en ideal çalışma ortamı olduğu kesin.Herkes böyle bi iş yerinde çalışmak ister(bende istiyorum)Dünyanın bir çok yerinde böyle ofislerin sayısı artıyor.Çalışanların verimi düşünülüyor.Ülkemizde tam tersine daha da katılaşan bir iş hayatı ortaya çıkıyor.Gelişmiş devletlerde uzun zaman önce olan çalışma ortamına geçiyoruz ki onlar şimdi bu yolu deniyorlar.Daha çok verim almak için çalışan memnuniyetine önem veriyorlar.Tabi şimdi genel olarak Dünyamız'da kriz var.Kimine geçti,kimine ise teğet geçti..Kriz ortamında çalışma şartları her yerde yoğun ve sıkıntılı bi hal aldı ama benim demek istediğim bu değil..
Biz bu ülkede beyin göçü veriyoruz.niye??.çalışan adama,okuyan adama ne kadar?? değer veriyoruz??..
Üniversite mezunu hakkını alabiliyor mu?? yada sınav sistemimiz bize istediğimiz geleceği verebiliyor mu?? yada 3 saat içinde ne olursan yalla!! deyip başından atıyor mu?...
Daha da derine inersek bu 'harika' olan sınav sistemimiz sayesinde ülkemiz'de anti-depresan hap kullanımı ortaokullara kadar düştü ki liselerde şeker niyetine kullanır olmuş..Bizim motive yöntemimiz de bu işte hayata atılmadan daha neyin ne olduğunu bilmeden..oyun oynayıp,eğleneceğin yaşta stresin ne olduğunu öğrenirsin,mutsuz olursun vs..niye? hayata atılınca daha da üzülme diye..:)) işte bizim sistemimiz budur.

Belki biraz sert çıkmış olabilirim ama her yıl yapılan istatistiklerde bunu gösteriyor.. sonuç olarak Türk halkı mutsuz çıkıyor..daha çok sorulması gereken soru var.Ama bi cevabı var mı bilmiyorum yani cevabı kim verecek onu hiç bilmiyorum..Hükümetimizin daha büyük sorunları var tabii..cevap verirler tabi anca 'davos a')

Ülkemizin de teknolojiyi gerçek anlamda üreteceği günleri..Eğitimin düzeleceği,kız çocuklarını okutmayanlarında bir şeyler okumaya başlayıp cehaletten kurtulup kızlarını/oğullarını okuttukları..stresle yaşı gelince nasıl olsa tanışacak olan liseli gençlerin,ergenliklerini sağlıklı yaşadıkları..vs...vs bir ülke görmek ümidiyle ...

Yorumlar

  1. meltem kılınç12 Eylül 2009 12:21

    Katılyorum çok çektik genç yaşta sınav strsinden + aile baskısından : )) çok güzel özetşemişsin..:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Open Source Intellıgence (OSINT)FRAMEWORK/ Açık Kaynak İstihbaratı

OSINT*AÇIK KAYNAK İSTİHBARATI’NA GİRİŞ VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ

AY'IN FİLMİ III ''CONTACT ''