GÜNDEMDE BU ARA 2014- KANLI BAHAR

Şimdi orta doğu'da IŞİD' diye yeni,zalim,sapık ve kalabalık bir terör örgütü türedi.(tıpkı cehaletin kanlı ellerde buluştuğu yüreksiz insanların oluşturduğu diğer terör örgütleri gibi..) Bildiğiniz gibi bulunduğu alanlardaki bölgeleri yavaş yavaş işgal edip masum insanları öldürüyor,kafa kesiyor..tecavüz ediyor..her türlü iğrençlikle zalimliğine Dünya'nın gözü önünde büyük patronların planlarına son noktayı koyacağı ana kadar da devam edecek..Her neyse Kobani diye kürt çoğunlukta olan bir bölgeyi ele geçirmeleriyle birlikte dananın kuyruğu kopuyor..30 senedir Türkiye'ye kan kusturan, çoluk,çocuk öldürüp doğu'nun cahil ve gelişmemiş kalmasını sağlayan ve bundan rant kazanan bizim topraklardaki terör örgütü PKK ve meclisteki uzantıları devleti bize yardım edin yoksa bizde sizi vururuz,yine bombalar patlar şehit vermeye başlarsınız, ülkenizdeki huzuru en iyi yaptığımız şekilde bozarız diyorlar...Dün akşamdan itibaren İstanbul da dahil olmak üzere doğu bölgelerimizdeki illerde özellikle protestolar ayaklanmalara ve çatışmalara döndü..Gezi vardı bir de o zaman bunlar barış sürecindeydiler..neyse bu alakasız bir süreç..kısacası bölgemiz ve ülkemizin öyle bir suyu çıktı ki tabiri caizse herkesin kafası güzel..30 yıldır sana taş atıp kaçan,fırsatını bulduğunda sıkıştırıp canını yakan kişi aynı kanlı ellerden çıkma kukların daha kalabalık bir şekilde kendisine saldırınca canına kast ettiği türkiye den  yardım istiyor ve bunu da yine küstahça ve yabanilikle yapıyor...Ülkemin başında kiler zaten anlatılmaz yaşanır cinsten..bi gün öle bi gün böyle..sırf koltuk uğruna ülkenin kenara atıldığı hırs ve entrşkalarla dolu bir kontrol mekanizması..kısaca artık hükümetin tepkisine bir anlam yükleyemiyorum..

Ülke bir yandan  600.bini üniversite mezunu olmak üzere 225 bin iki üniversite mezunu olan kalifiyeli işsize ev sahipliği yaparken..bu arada dış politikada ve yabancı basında eleştirilip iteleniyor Bunlara tabiri caizse artistlik yapacağız diye ülkeyi mülteci cenneti yapıyor..yardım etmek çok güzel ve insani bir görevdir..ama bunu sosyoloji,iletişim,hizmet ve ekonomik açıdan hazırlanmamış,projelendirmemiş üzerinde çalışılmamış bir halde yapıyor. O zaman ne oluyor..ülkenin sokaklarında suç artmaya başlıyor..İstihdam dibe vuruyor..vergiler yetmiyor..sokaklarda dilenerek..bedenini satarak..hırsızlık..yaparak yaşamaya çalışanlar artıyor...ve elektrik,benzin,su,et,doğal gaz halkın cüzdanından biraz daha para eksiltmeye başlıyor..Farkında mısınız  21.yüzyılda sakızdan farkı olmayan en yaygın iletişim aracı cep telefonları bile ülkemizde asgari ücretle yaşayan bir hanenin 3 aylık kazancına denk geliyor. Arabanın lüks değil ihtiyaç olduğu bu dönemde, üstüne birde toplu taşımacılıkta sınıfta kalan belediyeler sayesinde hayat iyice çekilmez oluyor..zaten drama müzik kültürüne sahip bir ülkeyiz..müziğin sesini biraz açınca ..gülen yüz görmek 10 da 3 oluyor..oda semtine göre değişiyor..

Avrupa'nın en genç nüfusuna sahip gümbür gümbür büyüyen ama gerileyen bir ülkeyiz. Bu gençler artık ''AŞK'' ın nedemek olduğunu bilmeden büyüyorlar. Anlamını bilen nadir azınlık ise iş derdine düşüyor evlensek ev araba kira düğün salanu yüzük altın cart curt derken hayat:4 genç:0 yuva kuruyorlar.4' 4 lük bir hayat umut ederken, Ay sonunu getirelim yeter demeye başlayıp yıllarca büyüttükleri hayallerinden,zevklerinden,hobilerinden,alışkanlıklarından vaz geçiyor..hayatlarında kısıntıya gidiyorlar..istatistik kurumu diyor ki 2014 te türkiye de insanlar yaşam standartını en aşağı çekmişler. Yani et yiyeceğine .mantar alıyor ki et gibi hissetsin ve ya yıllardır içtiği sütün markasını değiştiriyor ucuz olsun tadını boş ver diyor... boş vere boş vere bu insanlar 3 günlük dünyayı istediklerini kursaklarında bırakarak,anlık mutluluklarla ve yaşamayı unutarak bir gün ölüp gidiyorlar...

Nasıl bir döngü'nün yaratıldığının farkında mısınız?  sağlık,eğitim konularına hiç girmiyorum..Sizler bu ülkede insanlığı öldürdünüz..pırıl pırıl gelecek vaadiyle ne dahileri her gün simit tezgahına mecbur ettiniz..okulları,iş hayatını kadınlara genel ev  diye nitelendirip bir de zaten gülmeyi unutan cehalete ve asosyal bir yaşama hapsolmuş insanlara gülmeyi de kahkaha atmayı da ''tüh'' kaka yaptınız..

yazasım kaçtı..hep olumsuz,negatifsin be gündem ...

ha bu ara da Acun sörvayvıra başlıyormuş yeniden nihat doğana teklif gitmiş tekrar.Memleketimin türkücüsü sıcak bakmış teklife..naouma düşüneyim demiş..dizi sezonu da hızla devam ediyormuş..hadi TÜRKİYE televizyon başına !! uyuyun ya sallayın hayatı  ha valla en güzeli..)







tüm umudum konuştuğum diline,bastığım toprağına,var olduğumuz tarihimize aşık biri olarak 
nefes aldığım yarınlarda yüzümüzün güleceği bir ülke istiyorum . iyi düşünelim iyi olsun dimi..)





'


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

OSINT*AÇIK KAYNAK İSTİHBARATI’NA GİRİŞ VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ

Open Source Intellıgence (OSINT)FRAMEWORK/ Açık Kaynak İstihbaratı

AY'IN FİLMİ III ''CONTACT ''