DAMAKTA KALAN UNUTULMAZ LEZZET MEŞHUR KONYALI KEBAP

Üç nesildir lezzetiyle damaklarda yer etmiş Konyalı Kebap’ın genç patronlarından Onur Oğuz'la markanın doğuşu ve lezzet sırlarını konuştuğumuz keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Meşhur Konyalı Kebap'ın kuruluşundan bugüne kadar geçen süreçten bahseder misiniz?
Konyalı Kebap 1973 yılında babam ve ustam olan Haydar Oğuz tarafından kuruldu. Esnaflığı ve işi babamdan öğrendik. Rahmetli babam, Konyalı Kebabı bu noktalara taşımak için romanlara konu olacak bir azimle çalıştı. Kışın soğuklarda fırının üstünde, yazın karavanda yatarak büyük bir çabayla, bize çok büyük bir isim bıraktı.

Meşhur Konyalı Kebap'ın menüsünde neler var? Özel tandırının sırrı nedir?
Etimizin lezzeti, kuzuların kendi besimiz olmasından ve işimizi aşk ile yapmamızdan geliyor. Bu yemeğin ismi aslında Tandır değil Furun kebabıdır. Sabah güneş doğmaya yakın meşe ateşiyle pişirilmeye başlanır ve öğlen servisine hazır hale gelir. Hazırlanışı 6 ila 8 saat arası süren bu kebabın özelliği el ile yenilmesidir. Yanında çubuk turşusu ve soğan ile servis ediyoruz. Burada sadece Furun kebabı yapıyoruz. İçecek olarak Konya’dan gelen özel torba yoğurdu ve kaynak suyu kullanılarak üretilen bol köpüklü yayık ayranımızdan tavsiye ediyorum. Tatlı olarak meyve ağırlıklı hafif lezzetler sunuyoruz. Ayva tatlısı, kabak tatlısı, kıtır kabak tatlısı ve ekmek kadayıfımız var. Dondurulmuş hiçbir ürün kullanmıyoruz.

Ekibinizden bahseder misiniz?
Serviste 15 kişilik bir ekiple çalışıyoruz. Uzun zamandır aynı ekiple bir aile gibi yolumuza devam ediyoruz. En eski çalışanımız 35 sene, en yenisi 10 senedir bizimle birlikte çalışıyor.

Meşhur Konyalı Kebap markasını bundan sonra nasıl bir yapılanma içinde göreceğiz? Franchise vermeyi düşünüyor musunuz?

Aile şirketi olduğumuz için Franchise vermiyoruz. Bu işin ustası olan babam, mesleği sadece çocuklarına öğretti. Aile dışında kimse kebabın nasıl yapıldığını bilmiyor. Restoranımız bugün Haydar Oğuz’un altı çocuğu olan Salih, Kerim, Ramazan, Necip, Onur ve Aynur tarafından işletiliyor. Ben de şimdi 3.nesil yeğenimi bu iş için yetiştiriyorum. Lezzetimizi nesilden nesile bozulmadan taşıyoruz ve bunun en güzel reklam olduğunu düşünüyoruz. Bizim için önemli olan büyük olmak değil kalitedir. Müşterilerimizin lezzetimiz hakkında “40 sene önce nasılsa şimdide aynı” demesi bize yetiyor. 3 kuşak müşterilerimiz var. Baba, oğul, torun aynı anda yemeğe gelenler ya da “Babam beni eskiden getirirdi, bende çocuğumu getirdim” diyen misafirlerimiz var. Buraya gelen çok sayıda ünlü, bürokrat ve bakan misafirlerimiz de var. Fakat biz kendimizi bir esnaf lokantası olarak değerlendiriyoruz ve reklamımızı lezzetimizle yapıyoruz. Gelecek planı olarak da Söğütözü'nde bir şube açmayı düşünüyoruz.

FOTOĞRAFLAR/RÖPORTAJ-Tarkan AYDINONAT

Karacakaya Caddesi No:149 Siteler/Ankara Tel: 0312 348 07 07 – 349 70 70















Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

OSINT*AÇIK KAYNAK İSTİHBARATI’NA GİRİŞ VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ

Open Source Intellıgence (OSINT)FRAMEWORK/ Açık Kaynak İstihbaratı

AY'IN FİLMİ III ''CONTACT ''