DAMAKTA KALAN UNUTULMAZ LEZZET MEŞHUR KONYALI KEBAP
Üç
nesildir lezzetiyle damaklarda yer etmiş Konyalı Kebap’ın genç
patronlarından Onur Oğuz'la markanın doğuşu ve lezzet sırlarını
konuştuğumuz keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
Meşhur
Konyalı Kebap'ın kuruluşundan bugüne kadar geçen süreçten
bahseder misiniz?
Konyalı Kebap 1973 yılında babam ve
ustam olan Haydar Oğuz tarafından kuruldu. Esnaflığı ve işi
babamdan öğrendik. Rahmetli babam, Konyalı Kebabı bu noktalara
taşımak için romanlara konu olacak bir azimle çalıştı. Kışın
soğuklarda fırının üstünde, yazın karavanda yatarak büyük
bir çabayla, bize çok büyük bir isim bıraktı.
Meşhur Konyalı Kebap'ın menüsünde
neler var? Özel tandırının sırrı nedir?
Etimizin lezzeti, kuzuların kendi
besimiz olmasından ve işimizi aşk ile yapmamızdan geliyor. Bu
yemeğin ismi aslında Tandır değil Furun kebabıdır. Sabah güneş
doğmaya yakın meşe ateşiyle pişirilmeye başlanır ve öğlen
servisine hazır hale gelir. Hazırlanışı 6 ila 8 saat arası
süren bu kebabın özelliği el ile yenilmesidir. Yanında çubuk
turşusu ve soğan ile servis ediyoruz. Burada sadece Furun kebabı
yapıyoruz. İçecek olarak Konya’dan
gelen özel torba yoğurdu ve kaynak suyu kullanılarak üretilen bol
köpüklü yayık ayranımızdan
tavsiye ediyorum. Tatlı olarak meyve ağırlıklı hafif lezzetler
sunuyoruz. Ayva tatlısı, kabak tatlısı, kıtır kabak tatlısı
ve ekmek kadayıfımız var. Dondurulmuş hiçbir ürün
kullanmıyoruz.
Ekibinizden bahseder misiniz?
Serviste 15 kişilik bir ekiple
çalışıyoruz. Uzun zamandır aynı ekiple bir aile gibi yolumuza
devam ediyoruz. En eski çalışanımız 35 sene, en yenisi 10
senedir bizimle birlikte çalışıyor.
Meşhur Konyalı Kebap markasını
bundan sonra nasıl bir yapılanma içinde göreceğiz? Franchise
vermeyi düşünüyor musunuz?
Aile şirketi olduğumuz için
Franchise vermiyoruz. Bu işin ustası olan babam, mesleği sadece
çocuklarına öğretti. Aile dışında kimse kebabın nasıl
yapıldığını bilmiyor. Restoranımız bugün
Haydar Oğuz’un altı çocuğu olan Salih, Kerim, Ramazan,
Necip, Onur ve Aynur tarafından işletiliyor.
Ben de şimdi 3.nesil yeğenimi bu iş için yetiştiriyorum.
Lezzetimizi nesilden nesile bozulmadan taşıyoruz ve bunun en güzel
reklam olduğunu düşünüyoruz. Bizim için önemli olan büyük
olmak değil kalitedir. Müşterilerimizin lezzetimiz hakkında “40
sene önce nasılsa şimdide aynı” demesi bize yetiyor. 3 kuşak
müşterilerimiz var. Baba, oğul, torun aynı anda yemeğe gelenler
ya da “Babam beni eskiden getirirdi, bende çocuğumu getirdim”
diyen misafirlerimiz var. Buraya gelen çok sayıda ünlü, bürokrat
ve bakan misafirlerimiz de var. Fakat biz kendimizi bir esnaf
lokantası olarak değerlendiriyoruz ve reklamımızı lezzetimizle
yapıyoruz. Gelecek planı olarak da Söğütözü'nde bir şube
açmayı düşünüyoruz.
FOTOĞRAFLAR/RÖPORTAJ-Tarkan AYDINONAT
Karacakaya Caddesi No:149
Siteler/Ankara Tel: 0312 348 07 07 – 349 70 70
Yorumlar
Yorum Gönder