Üç nesildir lezzetiyle damaklarda yer etmiş Konyalı Kebap’ın genç patronlarından Onur Oğuz'la markanın doğuşu ve lezzet sırlarını konuştuğumuz keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Meşhur Konyalı Kebap'ın kuruluşundan bugüne kadar geçen süreçten bahseder misiniz? Konyalı Kebap 1973 yılında babam ve ustam olan Haydar Oğuz tarafından kuruldu. Esnaflığı ve işi babamdan öğrendik. Rahmetli babam, Konyalı Kebabı bu noktalara taşımak için romanlara konu olacak bir azimle çalıştı. Kışın soğuklarda fırının üstünde, yazın karavanda yatarak büyük bir çabayla, bize çok büyük bir isim bıraktı. Meşhur Konyalı Kebap'ın menüsünde neler var? Özel tandırının sırrı nedir? Etimizin lezzeti, kuzuların kendi besimiz olmasından ve işimizi aşk ile yapmamızdan geliyor. Bu yemeğin ismi aslında Tandır değil Furun kebabıdır. Sabah güneş doğmaya yakın meşe ateşiyle pişirilmeye başlanır ve öğlen servisine hazır hale gelir. Hazırlanışı 6 ila 8 saat arası süren bu kebabın özelliği el ile yen...
Yorumlar
Yorum Gönder