Joe Biden, Bill Gates, Elon Musk ve Apple gibi Twitter hesapları Hacklendi👽


Joe Biden, Bill Gates, Elon Musk ve Apple'a ait Twitter hesapları, hacklendi. Hesaplardan kripto para dolandırıcılığını teşvik eden tweet'ler yayınladı.

Hesaplar, eski Başkan Barack Obama, Kanye West, Kim Kardashian West, Warren Buffett, Jeff Bezos ve Mike Bloomberg'le birlikte, Çarşamba günü Bitcoin aracılığıyla doğrulanmış profillerine bağış toplayarak benzer tweet'ler yayınladılar.

"Herkes benden geri dönmemi istiyor ve şimdi tam zamanı," dedi Gates'in tweet'i, önümüzdeki 30 dakika boyunca bir Bitcoin adresine yapılan tüm ödemeleri ikiye katlamayı vaat etti.

Çarşamba günü yapılan bir tweet'te Twitter'ın destek hesabı şunları söyledi: "Twitter'daki hesapları etkileyen bir güvenlik olayının farkındayız. Soruşturmak ve düzeltmek için adımlar atıyoruz. Kısa süre içinde herkesi güncelleyeceğiz."

Etkilenen çok sayıda hesap, Twitter'ın tarihinin tartışmasız en büyük güvenlik olayı olmasını sağladı. Böyle bir hack, sadece çalıştırılabilecek herhangi bir finansal dolandırıcılık nedeniyle değil, birçok dünya lideri Twitter kullandığından ve Başkan Donald Trump gibi bazıları büyük politika kararlarını duyurmak için kullanıyor. Bu liderlerden birine ait bir hesabı ele geçiren bir saldırı, yıkıcı sonuçlara yol açabilir.

Geçen yıl, Twitter CEO'su Jack Dorsey'nin hesabı saldırıya uğradı ve platformdaki herhangi bir hesabın tehlikeye girmekten gerçekten kaçınıp kaçamayacağına dair endişeleri artırdı. Bu hacklemenin gerçekleştiği mekanizma, Dorsey'in hacklemesinden sonra Twitter tarafından düzeltildi ve burada suçlanacağına inanmak için bir neden yok.

Biden için bir kampanya yardımcısı Twitter'ın hesabını hemen "kilitlediğini" söyledi. "Bu konuda Twitter ile irtibatta kalıyoruz," diye ekledi yardımcı.

Gates'in sözcüsü CNN Business'a verdiği demeçte, "Bu tweetin Bill Gates tarafından gönderilmediğini doğrulayabiliriz." Dedi. "Bu, Twitter'ın karşı karşıya olduğu daha büyük bir sorunun parçası gibi görünüyor. Twitter, hesabı geri yüklemek için farkında ve çalışıyor."

Amerika Başkan'ı potansiyel olarak etkilenen hesabından endişe edip etmediği veya Twitter ile konuyla ilgili temas halinde olup olmadığı sorulduğunda, Beyaz Saray yorumu reddetti.

Tweetlerin yayınlanmasından birkaç dakika sonra, bazılarında görünen bir bitcoin hesabı 320'den fazla işlem gösterdi ve 113.000 dolardan fazla aldı..



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

OSINT*AÇIK KAYNAK İSTİHBARATI’NA GİRİŞ VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ

AY'IN FİLMİ III ''CONTACT ''

Open Source Intellıgence (OSINT)FRAMEWORK/ Açık Kaynak İstihbaratı