OpenCanary ile Hackerları Yakalamak İçin Raspberry Pi Kullanın



Ücretsiz açık kaynaklı yazılımla ağınızı güvende tutun.

Ağ güvenliği söz konusu olduğunda, bilgisayar korsanlarının nasıl hacklediğini bilmek önemlidir. Sadece bir Raspberry Pi ile donanmış olarak, istenmeyen davetsiz misafirleri takip edebilir ve Thinkst Canary cihazlarına ücretsiz ve açık kaynaklı bir alternatif olan OpenCanary ile onları alt edebilirsiniz.


Thinkst Canary cihazları, ağınızı, sunucularınızı ve aktif dizin dosyalarınızı güvenlik açıklarına karşı taramak için tasarlanmıştır. Oldukça yüksek çalışabilirler, tek bir cihaz için yaklaşık 2500 $ 'a mal olurlar (ve bu anlaşmayı yapmak için iki tane satın almanız gerekir). OpenCanary, size ağınızı korumak için ihtiyaç duyduğunuz tüm özellikleri sunan ve Raspberry Pi üzerinde çalışan açık kaynaklı bir çözümdür.

Bu proje, Another Maker olarak bilinen YouTube'daki bir kanal tarafından paylaşıldı. Videolarında, Pi'de Ubuntu'nun yeni bir kurulumuyla başladılar. OpenCanary uygulamasının kurulumu kolaydır. Yazılımı kurmak için sadece birkaç terminal komutu çalıştırmanız gerekir.

Tıkla İzle

Kurulumla ilgili en iyi bölüm bildirim sistemidir. OpenCanary'yi, olası tehditleri tespit ettiği anda size e-posta uyarıları gönderecek şekilde programlayabilirsiniz. Bu bilgileri, hangi IP adresinin kullanıldığını ve olası ihlalin nerede gerçekleştiğini belirlemek için kullanabilirsiniz.


Bu projeyi kendiniz yeniden oluşturmak istiyorsanız, Başlamak çok kolaydır Another Maker, GitHub'da OpenCanary'nin nasıl kurulup yapılandırılacağına ilişkin ayrıntıları paylaşır . Daha kullanışlı ve eğlenceli Raspberry Pi projeleri için YouTube'da Another Maker'ı da takip edebilirsiniz .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

OSINT*AÇIK KAYNAK İSTİHBARATI’NA GİRİŞ VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ

AY'IN FİLMİ III ''CONTACT ''

Open Source Intellıgence (OSINT)FRAMEWORK/ Açık Kaynak İstihbaratı