Siber Atak #Ebebek #Penti

"Geçtiğimiz ay ebebek siber saldırıya uğramış ve konuyla ilgili bir açıklama yapmıştı. Bugünse Penti'nin kullanıcılarına gönderdiği SMS'ler ile 31 Temmuz'da siber saldırıya uğradığı ortaya çıktı."


Öncelikle böyle büyük firmalara tavsiyem, kendileri de dahil olmal üzere çalışanlarına  Kevin Mitnick' in "Aldatma sanatı" ve "sızma sanatı" kitaplarını eğitim niteliğinde okumaları/okutmalarını öneriyorum. Daha sonra iş işten geçmeden alanında uzman bir Siber güvenlik firmasıyla veya siber güvenlik ekipleriyle çalışmaları doğru olacaktır. 

Kullanıcılara tavsiyem ise her iki marka da " kart bilgileri ve kullanıcı bilgilerini saklamıyoruz " şeklinde açıklamalarda bulunsa dahi loglamalın ne denli tututlduğunu biliyoruz. Sosyal medya ve web de biraz paranoyakça bir tedbir alıp dikkatli olmalısınız. Önümüzdeki 2 yıl süresince siber saldırıların artacağını ön görüyorum. Pandemi süreci, bozulan ekonomiler script kiddie leri ve black hat hacker ları teşfik ediyor. Unutmayın onların motivasyonu paradır.

 Ve online da her 60 saniyede 3.3 milyon post paylaşılıyor. 448.8 bin tweet atılıyor.65 bin fotoğraf instagramda paylaşılıyor. 800bin dosya Dropbox yükleniyor. 2 milyon dakikalık görüşme Skype üzerinden gerçekleşiyor. 210 bin snap SnapChat de paylaşılıyor. 87bin saatlik video izleniyor. 149.5 bin (spamlar dahil) mail kullanılıyor. 1.4 bin post WordPress. 3.8 millyon arama Google da yapılıyor. 29 milyon mesaj whatsapp dan gönderiliyor. 500 saatlik video upload ediliyor. İşte 60 saniyede online da 3.81 Milyar internet kullanıcısının yaptığı bu işlemler tabiri caizse hackerların ağzının suyunun akmasına sebep oluyor. Binlerce düşük güvenlikli, sızılabilir makine, erişilebilir kullanıcı adı/ parola ve banka hesapları...

Long story short :) bilişim çağında bilinçlenin, önlem alın ve korunun ! ;)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

OSINT*AÇIK KAYNAK İSTİHBARATI’NA GİRİŞ VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ

AY'IN FİLMİ III ''CONTACT ''

Open Source Intellıgence (OSINT)FRAMEWORK/ Açık Kaynak İstihbaratı