Dünyanın En Hızlı İnternet Hızı, İndirme Hızlarını Mevcut Geniş Banttan 1 Milyon Kat Daha Hızlı Hale Getiriyor
Avustralyalı araştırmacılar, şimdiye kadar kaydedilmiş en yüksek internet hızlarını sağlayan bir cihaz geliştirdiklerini iddia ediyorlar - bu da kullanıcıların bir saniyede 1.000 HD film indirmesine olanak tanıyabilir.
Dünya rekoru hızı, kullanıcılara saniyede 44,2 terabit verir - bu, terabitlerinizi bilmiyorsanız oldukça hızlıdır. Bunu Avustralya'da okuyorsanız, iyi bir Ulusal Geniş Bant Ağ bağlantısından milyonlarca kat daha hızlıdır.
The Independent'a göre , Avustralya üniversitelerinden Monash, Swinburne ve RMIT ekibi, Melbourne'daki mevcut iletişim altyapısı üzerinden veri aktarmak için yüzlerce kızılötesi lazer içeren bir 'mikro tarak' optik yonga kullandı.
Araştırma, Monash Üniversitesi'nden Dr Bill Corcoran, RMIT'den Arnan Mitchell ve Swinburne'den Profesör David Moss tarafından yönetildi.
Mitchell, projenin gelecekteki amacının mevcut vericileri saniyede yüzlerce gigabayttan, boyutu, ağırlığı veya maliyeti artırmadan saniyede on terabayta yükseltmek olduğunu açıkladı.
"Uzun vadede, bu tür bir veri hızının mevcut fiber optik bağlantılarda minimum maliyetle elde edilmesini sağlayabilecek entegre fotonik çipler yaratmayı umuyoruz.
"Başlangıçta bunlar, veri merkezleri arasındaki ultra yüksek hızlı iletişim için cazip olurdu. Bununla birlikte, bu teknolojinin, dünyanın her yerindeki şehirlerde genel halk tarafından ticari kullanım için kullanılabilecek kadar düşük maliyetli ve kompakt hale geldiğini hayal edebiliriz."
Monash Üniversitesi'nden Dr Bill Corcoran, AAP'ye şunları söyledi: "Saniyede 40 terabit hızında, tek bir fiberden, NBN'nin tüm ağında şimdiye kadar gördüğü en yüksek veri hızının yaklaşık üç katı kadar bir hız verebildik."
Şöyle ekledi: "Bir grup insan arasında paylaşabileceğiniz saniyede 400 gigabitiniz varsa, bu pasta dilimler çok ince hale gelmeden önce yalnızca birkaç kez doğranır. Daha büyük bir pastanız varsa insanlara daha büyük dilimler verin. "
RMIT basın açıklamasına göre, internet, RMIT Melbourne Şehir Kampüsü ile Monash Üniversitesi Clayton Kampüsü arasındaki 76,6 km'lik 'karanlık' optik fiber üzerinde test edildi. Bu test yatağı olarak bilinir.
Ekip, 80 lazerin yerine mevcut telekomünikasyon donanımından daha küçük ve daha hafif olan mikro tarak olarak bilinen tek bir ekipman parçasını değiştiren yeni bir cihaz kullandı.
Tek bir çipten yüzlerce yüksek kaliteli kızılötesi lazerden oluşan bir gökkuşağı gibi davranır. Her "lazer", ayrı bir iletişim kanalı olarak kullanılma kapasitesine sahiptir.
Araştırmacılar, Swinburne Üniversitesi tarafından sağlanan mikro tarağı test ortamındaki optik fiberlere yerleştirdiler ve 4THz bant genişliğinde en yüksek internet kullanımını simüle ederek her bir kanala maksimum veri gönderdiler.
Bir saha denemesinde ilk defa herhangi bir mikro tarak kullanılmıştır. Bunun bir 'tebrikleri' hak ettiğini söyleyebilirim.
Yorumlar
Yorum Gönder