Windows XP kaynak kodu çevrimiçi olarak sızıyor.Windows Server 2003 kaynağı da dahil

Microsoft'un Windows XP ve Windows Server 2003 için kaynak kodu çevrimiçi olarak sızdırıldı. Her iki işletim sisteminin kaynak kodu için Torrent dosyaları bu hafta çeşitli dosya paylaşım sitelerinde yayınlandı. Windows XP'nin kaynak kodu ilk kez halka sızdırılmış olsa da, sızdırılan dosyalar bu kodun yıllardır özel olarak paylaşıldığını iddia ediyor.

Verge , materyalin yasal olduğunu doğruladı ve bir Microsoft sözcüsü bize şirketin "konuyu araştırdığını" söyledi.

Bu son kaynak kodu sızıntısının, hala Windows XP makinelerini çalıştıran şirketler için önemli bir tehdit oluşturması olası değildir. Microsoft, Windows XP desteğini 2014 yılında sona erdirdi , ancak şirket büyük WannaCry kötü amaçlı yazılım saldırısına 2017'de oldukça sıra dışı bir Windows XP yamasıyla yanıt verdi .

Windows XP kaynak kodu ilk kez halka açık olarak ortaya çıksa da, Microsoft, hükümetlerin ve kuruluşların kaynak koda ve diğer teknik içeriğe kontrollü erişime izin veren özel bir Devlet Güvenlik Programı (GSP)yürütmektedir.

Bu son XP sızıntısı, Microsoft'un işletim sistemi kaynak kodunun ilk kez çevrimiçi görünmesi değil. Birkaç yıl önce en az 1 GB Windows 10 ile ilgili kaynak kodu sızdırıldı ve Microsoft bu yıl Xbox ile ilgili bir dizi kaynak kodu sızıntısı ile karşı karşıya kaldı. Orijinal Xbox ve Windows NT 3.5 kaynak kodu , Xbox Series X grafik kaynak kodunun çalınmasından ve çevrimiçi olarak sızdırılmasından sadece haftalar sonra, Mayıs ayında çevrimiçi olarak yayınlandı .

Bu sızıntıya Windows XP kaynak kodunun ne kadarının dahil olduğu hemen belli değil, ancak bir Windows dahili uzmanı Microsoft'un NetMeeting kullanıcı sertifikası kök imzalama anahtarlarını zaten buldu .

Kaynak kod sızıntısının bazı kısımları ayrıca Microsoft'un Windows CE işletim sistemlerine, MS-DOS'a ve sızan diğer Microsoft materyallerine atıfta bulunmaktadır. Tuhaf bir şekilde, dosyalar ayrıca yanlış bilgileri yaymak için Bill Gates'in komplo teorilerine referanslar içeriyor .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

OSINT*AÇIK KAYNAK İSTİHBARATI’NA GİRİŞ VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ

AY'IN FİLMİ III ''CONTACT ''

Open Source Intellıgence (OSINT)FRAMEWORK/ Açık Kaynak İstihbaratı