Elon Musk, SpaceX'in Starlink internet hizmetini sadece 6 AY'da başlatacağını açıkladı !

Elon Musk, düşük yörüngedeki uyduları kullanarak dünyaya yüksek hızlı internet sunmayı hayal ediyor ve yakında bir gerçek haline gelebilir.
SpaceX CEO'su Twitter'da firmanın Starlink hizmetinin altı ay içinde belirli lokasyonlarda kullanılabileceğini, sadece  özel beta ile olacağını duyurdu.
Musk geçmişte projenin başlatılması için en az 400 uyduya ihtiyaç duyduğunu ve Çarşamba günü uzaya 60 tane daha cihaz gönderdi ve toplamı 422'ye getirdi.
Proje, cihazların yüzey etrafında 200 mil ila 700 mil mesafeden gezegen etrafında bir takımyıldız oluşturmasını ve verileri yerdeki istasyonlara ve müşterilere iletmesini hedefliyor.

SpaceX, Falcon 9 roketini Çarşamba günü NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay İstasyonundan başlattı.

Roket, burun konisinde, Falcon'un kalkmasından 14 dakika sonra düşük yörüngeye yerleştirilen 60 yeni Starlink uydusu topluyordu.


Tabii ki bu çılgın proje tam anlamıyla "YENİ DÜNYA DÜZENİ" demek oluyor. Proje'nin hayata geçmesiyle hiç bir şey bildiğimiz gibi kalmayacak. Siber güvenlik ve hack alanı bile değişecek. Kendini update etmesi gereken bir çok sektöre ve meslek grubuna yol açaçacak. Dahası 2011 yılında New York' ta kullandığım sim kartsız Verizon wifi telefonların küresel olarak kullanılacağı gibi yeni değişiklikler de hayatımıza girecek. Dikkat çekici olan bir nokta ise bu projenin ozon tabakasında bulunan en büyük deliğin kapanmasının tespit edildiği gün start alması. Bilim adamları bunun sebebini "corona" dan evde kalan insanların sonucu değil stratosfer'in ısınması sonucu olduğunu açıklama gereği duymaları saçma olsa bile iyi bir haber. 

Her neyse, küresel yüksek hızlı interneti (40 kat daha hızlı) yararlı ve çağ açıcı bir proje olarak değerlendiriyor olmam, dünyamızın sağlığı için nasıl bir etki yaratacağını düşünmediğim anlamına gelmiyor. Şimdi den çok sayıda profesör ve astronomi uzmanın dan tepki çeken Proje'nin etkilerini ileride hep beraber göreceğiz. Tepkilerden bazıları şöyle ; Yeni Zelanda  UCLA Çevre ve Sürdürülebilirlik Enstitüsü'nde profesör Travis Longcore, starlink videosuna yanıt olarak, 'insanlığa karşı suç' olarak nitelendirdi.

* Oldukça iç karartıcı… Bu hiç hoş değil! ' bir astronom yazdı.
'Her zaman olduğu gibi, herkes: Milyarderlerin tek taraflı olarak gökyüzünü karıştırmasına izin vermeyin. Ve astronomik gözlemler aksatılıyor, #Starlink ve #OneWeb poz gibi şeylerden sadece bir tanesi, 'diye yazdı diğeri.
Ancak Musk Cuma günü yaptığı açıklamada, uyduların ultra parlak takımyıldızının parlaklığını düzeltmek için çalıştığını duyurdu.
Takımyıldızın parlaklığı, uyduların yörünge yüksekliğine yükseldikçe güneş panellerinin açısına bağlıdır.
Uydular Dünya'dan nispeten yakın 340 mil uzakta yörüngede dönüyor ve bu da onları çıplak gözle daha da görünür hale getiriyor.

Starlink’in bir sonraki lansman'ındaki (lansman 9) ve sonrasındaki tüm uydularda ayrıca 'güneşlik' olacak, Musk başka bir kullanıcıya yanıt olarak da tweet atarak;
Musk, “Uydu parlaklığını azaltmak için bazı önemli adımlar atıyoruz” dedi.
Solar Güneş paneli açısını değiştirerek yörünge yükseltmesi sırasında çok daha az fark edilir olmalı ve tüm sats, Mayıs ortasına yerleştirilecek olan lansman 9 'ile başlıyor.

YENİ DÜNYA DÜZENİ'NE HOŞ GELDİN DÜNYA ;)








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

OSINT*AÇIK KAYNAK İSTİHBARATI’NA GİRİŞ VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ

AY'IN FİLMİ III ''CONTACT ''

Open Source Intellıgence (OSINT)FRAMEWORK/ Açık Kaynak İstihbaratı